De locatie

Amsterdam ArenA
ArenA Boulevard 1,
1101 Amsterdam
tel. (020) 311 1333


Het stadion is zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar. Plan uw reis hier op het ArenA Mobility Portal.

Parkeren doet u in Transferium P1 onder het stadion. Kies het onderste parkeerniveau en volg de borden Hoofdingang E. Na het uitstappen bereikt u via de draaideur Hoofdingang E. U wordt verwacht in het Plein van de Toekomst. Vanaf 09:30 uur staat de koffie klaar. We beginnen om 10:00 uur.

Openbaar vervoer
Amsterdam ArenA ligt op 5 minuten lopen van treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA. Ook metro 50 en 54 en verschillende buslijnen stoppen op dit station.

Innovatief en grensverleggend
Amsterdam Arena, nog dit jaar omgedoopt tot ‘Johan Cruijff ArenA’, profileert zich als het meest innovatieve stadion ter wereld. Ten aanzien van belangrijke thema’s als energie, duurzaamheid en mobiliteit is het stadion een belangrijk podium en proeftuin en voorziet het in zeer vernieuwende, vaak grensverleggende oplossingen. De zorg voor het hybrideveld is toevertrouwd aan de Enk Groen & Golf en FieldTurf Benelux. FieldTurf Benelux levert en legt de grasmat, de Enk Groen & Golf is verantwoordelijk voor het onderhoud, het speelklaar maken en de werkzaamheden op en rond wedstrijden.

Slimme sensoren en meters
Inzet in het field management is een hoogwaardige en uiteraard innovatieve aanpak van het onderhoud die helemaal past in de toekomstgerichte visie van de ArenA. Zo zijn er op, onder en in het veld sensoren en meters geïnstalleerd die data verzamelen over de conditie van grasmat en omgeving. Uit deze data kan het team afleiden wanneer het welke maatregelen moet nemen, zodat de mat altijd in optimale conditie is, met minimale inzet van grond-, water- en brandstoffen.