De locatie

Koning Willem II stadion

Goirleseweg 34

5026 PC Tilburg

tel. (013) 549 05 90

Vanaf 09:30 uur staat de koffie klaar. We beginnen om 10:00 uur. Het stadion is zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar. Parkeren kan je op het parkeerterrein voor het stadion aan de Goirleseweg. Volg de instructies van de parkeerwachten. Klik hier voor nadere informatie over route en parkeren.

Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Tilburg CS naar bushalte ‘Willem II Stadion’ via streekbuslijnen ‘132’ (Breda) en ‘450’ (station Turnhout). Of met stadsbuslijn ‘8’ (Het Laar) naar bushalte ‘Oude Goirleseweg/Laarstraat’ (400 meter lopen). Plan je reis op www.9292.nl.

Van koninklijke allure

De vorstelijke naam van het stadion verwijst naar koning Willem II die in Tilburg een belangrijke residentie had. Op 12 augustus 1896 is de club opgericht. Ze heeft in haar rijke historie in drie stadions gespeeld. Het huidige dateert uit 1995, helemaal nieuw gebouwd na de wederopstanding onder Piet de Visser en de glorietijd onder destijds Co Adriaanse inluidend. Na het EK-vrouwen in 2017 onderging het hoofdgebouw een totale restyling om hét congres- en evenementencentrum van Midden-Brabant te worden.

De grasmat werd dit decennium twee keer uitgeroepen tot het beste gras van de Jupiler League. Het is de verdienste van het grassenteam van het Sportbedrijf Tilburg. Stilaan koesteren ze de droom om deze prijs ooit ook een keer in de eredivisie te pakken!